Hitta råd och tips för att få ditt företag att växa

Vi hjälper nästa generations företag

May 8, 2024

Allt du behöver veta om nya kvittolagen

Från den 1 juli 2024 räcker det med att fota kvittot med din bokföringsapp och lägga in det som ett digitalt bildunderlag i ditt bokföringsprogram.
January 27, 2024

Antal arbetsdagar & arbetsveckor per år - om du arbetar heltid

Stor guide till hur du räknar ut antal arbetsdagar per år, aktuella helgdagar och vad det finns för undantag som kan påverka antalet arbetsdagar.
January 26, 2024

Virtuella kreditkort - Så fungerar det

Fördelarna med att betala med mobilen är många. Här går vi igenom allt från digitala och virtuella kreditkort till hur det faktiskt fungerar.
January 26, 2024

Bästa bokföringsprogrammen för aktiebolag & enskild firma

Hitta det bästa bokföringsprogrammet med vår omfattande guide. Vi granskar toppvalen för både aktiebolag och enskilda firmor, inklusive gratisalternativ.
January 25, 2024

Allt du behöver veta om ingående moms - bokföring & redovisning

Moms och momsberäkningar är ofta krångliga. Här går vi igenom allt du behöver veta - med konkreta exempel på hur den beräknas, bokförs och redovisas.
January 18, 2024

Bokföringslagen (1999:1078) - syfte och tillämpning

Bokföringslagen är en viktig del av den svenska lagstiftningen som reglerar hur bokföringen och redovisningen ska skötas för företag och näringsidkare.
January 4, 2024

Ekonomisystem för småföretag och stora företag

Ett pålitligt ekonomisystem är nödvändigt för de flesta företag. Här går vi igenom olika ekonomisystem och vad du behöver tänka på när du väljer system.
January 3, 2024

Enkel reseräkning för företagare & anställda - appar & mallar

Anställda som reser i arbetet har rätt till ersättning för resekostnader. Vi går igenom hur man gör en reseräkning, vilka regler som gäller och mycket mer.
January 3, 2024

Så fungerar förmåner för anställda

Attraktiva förmåner för anställda utgör en långsiktig investering för att skapa nöjda medarbetare. Få en översikt över skattefria och skattepliktiga förmåner.
January 2, 2024

Kassaflödesanalys - räkna ut och analysera

Att analysera kassaflödet blir allt viktigare i en snabbrörlig marknad. Här går vi igenom hur en kassaflödesanalys går till och vad du behöver ha i åtanke.
January 1, 2024

Friskvårdsbidrag - komplett lista över godkända aktiviteter

Syftet med friskvårdsbidraget är att öka välmåendet hos de anställda. Läs mer om vilka regler och undantag som finns samt vilka aktiviteter som är godkända.
December 7, 2023

Julklappar för företag - regler & tips 2024

Tips på julklappar & julgåvor till anställda och kunder. Lär dig allt om vad som gäller för bokföring, belopp & skatteregler kring julklappar för företag.