Virtuella kreditkort - Så fungerar det

January 26, 2024

Fördelarna med att betala med mobilen är många. Här går vi igenom allt från digitala och virtuella kreditkort till hur det faktiskt fungerar.

Att göra kontantlösa köp genom att betala med mobilen blir allt vanligare. Detsamma gäller användningen av virtuella kreditkort. Här går vi igenom allt från digitala kreditkort till hur det faktiskt fungerar att betala med mobilen.

Vad är virtuella kreditkort?

Med ett virtuellt kreditkort menas att du har ditt kreditkort kopplat i mobilen, vilket gör att du slipper bära med dig ditt fysiska kort eller kontanter. Det virtuella kortet fungerar som en digital version av ditt fysiska kreditkort. Det lagrar samma information, men i en mobilapplikation istället för på ett fysiskt kort. Genom att använda ett betalkort i mobilen kan man genomföra betalningar i fysiska butiker, online och även göra andra transaktioner. 

Så skaffar du betalkort i mobilen

För att börja använda betalkort för företag i mobilen behöver du först ha en så kallad digital plånbok. Två exempel på säkra och smidiga digitala plånböcker är Apple Pay och Google Pay. De kan laddas ner till mobiltelefonen från App Store och Google Play.

När du registrerar dig i applikationen skapas ett digitalt kort som kopplas till ditt befintliga kreditkort. När betalkortet är sammankopplat med den digitala plånboken har du sedan ständigt ett kort i mobilen tillgängligt.

Hög säkerhet med betalkort i mobilen

Mobilbetalningar via virtuella kreditkort anses i hög grad vara mycket säkert. Det är tack vare säkerhetsaspekter som autentisering genom ansiktsigenkänning och fingeravtryck, krypteringsteknik och tokenisering. Eftersom ditt kortnummer inte heller behöver visas eller skrivas in minskar risken för bedrägeri och stöld av din personliga information. Dessutom är det svårare för någon att stjäla ditt virtuella kort eftersom det inte finns i fysisk form.

Kostnader och avgifter för virtuella kreditkort

Digitala plånböcker som Apple Pay och Google Pay är gratis att ladda ner i mobilen. Dessa är helt gratis att använda och varken kortutgivaren eller appen tar ut någon extra transaktionsavgift för denna betalningsmetod.

Blippa med mobilen

Genom att använda ett digitalt kreditkort istället för ditt fysiska kort kan du enkelt betala med mobilen genom att blippa den mot en kortläsare eller NFC-enhet. Det är både praktiskt och säkert, vilket gör det till ett populärt val bland många konsumenter idag.

Fördelarna med att betala med mobilen är många. Förutom den praktiska aspekten att slippa ha med dig ditt fysiska kort, så är det också ett säkrare alternativ. Om du skulle tappa bort eller bli bestulen på din mobil har du fortfarande tillgång till ditt virtuella kort och kan blockera det för att förhindra obehöriga köp. Möjligheten att kunna betala med mobilen är en både smidig och säker metod som kan användas av såväl företagare som privatpersoner. 

Mynt gör det enkelt att betala med mobilen

Att betala med mobilen har blivit en allt vanligare betalningsmetod och det virtuella kortet gör processen ännu smidigare och säkrare. Mynt erbjuder både fysiska och virtuella kreditkort för företag med hög säkerhet och flexibel kredit. Men det finns även fler fördelar som är kopplade till kortet. Med kortet är det enkelt att ställa in individuella kreditgränser för varje medarbetare, ladda upp kvitton och följa utgifterna i realtid. Inom ett företag ger det dig möjligheten att minska tiden du lägger på din löpande bokföring så att du kan fokusera på annat.