Banksekretess

Om du förlorar ditt kort i Sverige eller utomlands är det viktigt att du spärrar kortet direkt

women in front of computer

Därför ställer vi så många frågor till dig

Vi ställer en rad frågor när du blir kund hos Mynt, och vi fortsätter att ställa frågor också därefter – vid rådgivning, via telefon eller via hjälpcenter. Vi vet att majoriteten av våra kunder är ärliga, men för att upptäcka det fåtal som inte är det behöver vi ställa frågor till alla, utan undantag. När du svarar på våra frågor hjälper du till att förhindra brottslig verksamhet.

Lagkrav och samhällsansvar

Alla banker måste enligt lag ha uppgifter om sina kunder och veta hur kunderna använder vissa banktjänster. Som en av Europas största banker tar vi vårt samhällsansvar på stort allvar. Vi arbetar för att skydda våra kunder, vårt företag och samhället i stort från brottslig verksamhet och vi motverkar penningtvätt, trafficking, knarkhandel, terroristfinansiering, illegal vapenhandel, skattefusk med mera.

I personliga samtal med våra kunder, via brev och efter inloggning i nätbanken och mobilbanken ställer vi därför löpande frågor om våra kunders bankaffärer. Alla kunder får inte frågorna samtidigt och frågorna kan variera.

Att vi ställer dessa frågor är alltså ett lagstadgat krav och en del av bankernas samhällsansvar för att motverka brottslig verksamhet och vi hoppas på din förståelse.

Har din webapp och mobilapp blivit blockerad?

För kunder som fått frågor vid upprepade tillfällen utan att svara måste vi tillfälligt blockera nätbanken eller mobilbanken, eftersom vi enligt lag inte får tillhandahålla banktjänster till kunder vi inte känner. Blockeringen hävs när kunden har svarat på våra frågor.

Kontrollera att kommunikationen är säker

Innan du lämnar personuppgifter eller annan viktig information på nätet, bör du kontrollera att det är en säker, krypterad, anslutning.

Var på din vakt

Tyvärr är det vanligt att brottslingar försöker utnyttja bankkunder. Men det finns saker du kan göra för att bidra till att bekämpa brottslighet. Låt aldrig någon annan använda ditt bankkonto. Se till att din dator är ordentligt skyddad, och var på din vakt när du får mejl från okända avsändare eller uppmanas att klicka på länkar. Läs mer om säkerhet och bedrägeri.

Skaffa Mynt idag

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.