Mynts samarbete med VISA

June 2, 2022

Vi på Mynt är stolta över vårt samarbete och partnerskap med Visa.

Vi på Mynt är stolta över vårt samarbete och partnerskap med Visa. Tillsammans med Visa har vi gjort det möjligt att erbjuda prepaid kort med alla de förmåner som ett vanligt visa kort har - något vi ser som en självklarhet.

Hur samarbetet startade

Sommaren 2021 ingick vi ett medlemskap med Visa - som öppnade upp för många nya möjligheter. Det har resulterat i ett kortprogram som är skräddarsytt för ett företags alla tänkbara behov.

Visas är ett starkt globalt betalningsnätverk med digital betalningsexpertis och stor närvaro på nästan alla världens marknader - även i Sverige. Som ett relativt nytt fintechbolag fick vi mycket uppmärksamhet och stöd för vår ambition att utveckla digitala affärslösningar som gör det enkelt för kunderna att hantera sin redovisning. Visa är verksamt i mer än 200 länder och territorier med produkter och tjänster tillgängliga på alla enheter - kort, bärbara datorer, surfplattor och mobila enheter. Visa har internationellt erkännande och erbjuder betalningsalternativ som är säkra, bekväma och flexibla.

Deras nordiska och baltiska fintech-team stödjer fintechs inom flera olika sektorer, såsom finans- och digitala banker, digitala valutor och nästa generations digitala betalningar. Deras lokalt dedikerade team kan förse din fintech med expertis, verktyg och support för att accelerera och skala upp ditt företag och nå ut globalt.

Vilka är företagets framtidsplaner?

Målet med Mynt är att kunna erbjuda alla anställda på ett företag ett eget Visa-kort - debet eller kredit - och möjligheten att sätta en förutbestämd utgiftsgräns som kan skräddarsys för varje anställd. Snart släpps även det nya Myntkortet (2.0) med ännu fler egenskaper och betalmöjligheter.

“Vi kommer alltid på nya ideér som kan göra kortet bättre - flera av dessa har redan blivit en verklighet, och fler kommer dyka upp i framtiden.” säger Baltsar Sahlin, CEO.

Vi vill säga ett stort tack till VISA och deras team - vårt samarbete har resulterat i en fantastisk produkt. Visa har gett oss möjlighet att växa som företag i den takt vi vill.

”På kort sikt kommer vi att lansera våra produkter i Norge, Finland, Nederländerna och Tyskland. Det blir i stort sett samma erbjudanden som i Sverige med vissa anpassningar för respektive marknad. Tack vare vårt samarbete med Visa har vi en fantastisk produkt som även går att skala upp.”, säger Sahlin och tillägger:

"På längre sikt tror jag att vi är på en marknad där efterfrågan på tjänster kommer att explodera i framtiden och jag känner att vi är väl positionerade för när det händer."

Mynt kommer nu att accelerera tillväxten på nya europeiska marknader stärkt av Mynts nyligen godkända E-money licens, samt finansiering från topptillväxtfonden CNI Nordic och nya investerare som Fredrik Österberg, medgrundare av Evolution Gaming, och Rutger Arnhult samt befintliga investerare Luminar Ventures.