Hitta råd och tips för att få ditt företag att växa

Vi hjälper nästa generations företag

Semesterdagar - så fungerar det i praktiken

December 5, 2023
Semesterlagen ger alla arbetstagare i Sverige rätt till 25 dagars semester. Här är allt du behöver veta kring semesterdagar som företagare och anställd.

Bilförmånsberäkning - guide för företagare och anställda

December 3, 2023
Beräkna förmånsvärdet på din förmånsbil. Här går vi igenom vilka regler och faktorer som påverkar bilförmånsberäkningen samt vilka undantag som finns.

Semesterlagen - sparade dagar & semesterlön i procent

December 2, 2023
I semesterlagen finns regler och undantag som är viktiga att känna till för såväl arbetstagare som arbetsgivare. Här har vi samlat allt du behöver veta.

Utlandstraktamente - regler, begränsningar & skatt

November 6, 2023
Den som reser i tjänsten kan ha rätt till utlandstraktamente. Här går vi igenom alla de regler, begränsningar och skatter som gäller för traktamente utomlands.

Momsberäkning - beräkna moms snabbt & smidigt

October 30, 2023
Allt du behöver veta om moms och hur den beräknas för arbetsgivaravgift, vid representation och mycket mer. Beräkna moms enkelt med våra räkneexempel.

Vad är soliditet & formel för att beräkna bra soliditet

October 27, 2023
Soliditeten i ett företag är ett av de viktigaste nyckeltalen som banker och investerare tittar på. Lär dig allt om hur soliditet beräknas och vad det innebär.

Arbetsgivaravgift - så fungerar det

October 26, 2023
Alla företag i Sverige som har anställda måste betala in arbetsgivaravgifter till staten. Här ger vi svar på hur det fungerar, hur den beräknas och mycket mer.

Förmånsbeskattning - så fungerar det

October 4, 2023
Förmånsskatt uppstår när arbetstagare tar emot en förmån från sin arbetsgivare som är skattepliktig. Lär dig allt om hur förmånsbeskattning fungerar.

Representation & avdrag - allt du behöver veta

October 2, 2023
Med representation menas ett utlägg i syfte att visa tecken på uppskattning, både inom och utanför företaget. Lär dig allt om regler, skatt och beräkning.

Allt om traktamente - regler, avdrag och beräkning

October 2, 2023
Traktamente är en ersättning som är till för att täcka anställdas kostnader vid tjänsteresor. Här hittar du allt om traktamente samlat på ett och samma ställe.

Reseersättning - beräkning och skatteregler

April 10, 2023
Reseersättning är en arbetsrelaterad kompensation för exempelvis transport & boende i samband med tjänsteresa. Här hittar du allt om aktuella riktlinjer.

Ants Tech Recruiters om tillväxten och förenklad ekonomi med Mynt

March 29, 2023
Ants Tech Recruiters skaffade Mynt, vilket har förenklat både för bolaget och för dess anställda.