Mynt lanserar smarta företagskort!

September 15, 2020

Fintech-bolaget Mynt lanserar idag företagskort till startups och småföretag. Samtidigt tar de in ytterligare 30 MSEK i kapital.

Stockholm den 14 september 2020. Fintech-startupen Mynt lanserar ett smart företagskort som är specifikt designat för att hjälpa startups och småföretag. Kortet integrerar direkt med bolagens bokföringssystem och bank via tillhörande mobilapp.

Mynt tillkännager i samband med lanseringen en tilläggsinvestering om 30 mkr från befintliga ägare Luminar Ventures och Svea Ekonomi - detta ovanpå tidigare investeringar om 26 mkr.

– Företag lägger alldeles för mycket tid på att hantera kvitton och utlägg, i vissa fall så mycket som en dag i veckan. Mynt har spenderat mycket tid på att lösa problemet och har nu tagit fram en tjänst som varit i beta-test sedan juni. Feedbacken har varit otroligt positiv och företag står i kö för att få tillgång till tjänsten, säger Baltsar Sahlin, VD och grundare på Mynt.

Integrationen med bokföringssystemet gör kvitto- och utläggshantering superenkel för kortanvändaren. De flesta system, såsom Fortnox och Visma, är idag kopplade till kortet.

Styrkan i Mynts erbjudande är att det förenar bank, bokföring & finansiering och kan på så sätt skapa kraftfulla digitala tjänster för företagare. Företaget har sedan tidigare en digital checkkredit baserad på open banking som vuxit snabbt med över 5000 kunder.

– Vi ser oss själva som ett komplement till de traditionella bankerna. Mynts tjänst är byggd för att fungera ”on top of” företagets befintliga bank. Företag som är intresserade av kortet kan anmäla sig på www.mynt.se för att få tillgång till ”early access”, inför bred lansering under hösten.

Mynts företagskort: highlights

• Enkel utgiftshantering – fota kvittot direkt vid köp - när det är dags för bokföring går det att enkelt exportera till ditt bokföringssystem

• Kredit vid behov – använd kortet som prepaid eller fyll på med kredit utan krångel - se kreditutrymme direkt i Mynts app

• Förmåner – få tillgång till anpassade erbjudanden direkt i appen

Om Mynt

Det svenska fintechbolaget Mynt utvecklar finansiella tjänster som förenklar företagarens vardag. Mynt erbjuder företagskort som integrerar med bank och bokföring samt agerar kreditgivare till små och medelstora företag. Med automatiserad kreditbedömning ger Mynt fler företag möjlighet till bättre finansiering.

Mynt startades 2018 och har sedan dess tagit in flera externa delägare däribland Svea Ekonomi och Luminar Ventures. Mynt är registrerat hos Finansinspektionen och är medlem hos Findec och SUP46.

Kontakt

Baltsar Sahlin

VD, Mynt

+46 72 507 41 01

info@mynt.se

Jennie Sinclair

Presskontakt

+46 70 777 73 08

Jennie.sinclair@techposition.se