3 fördelar med företagskort

October 22, 2020

Alla har vi hört om dem, men vad innebär egentligen ett företagskort för ditt företag? Vi har listat tre fördelar för den som väljer att använda företagskort.

Ett företagskort är en smidig lösning för företag där anställda har arbetsrelaterade utgifter. Hellre än att syssla i timmar med att lista ut hur utläggshantering fungerar, kan problemet lösas med ett varje anställd har ett företagskort.

Företagskort har också många andra fördelar, såsom bonusar och ekonomiskt översikt. Vi går in på dem mer i detalj om en stund.

Vad är ett företagskort?

Ett företagskort är bolagsspecifikt, och kan användas som både betalkort och kreditkort. I den här artikeln refererar vi till det senare, då det tenderar att vara dessa som anställda får.

Kortet har ofta en taksumma som kan anpassas efter varje anställds arbetsuppgifter och behov. Detta blir ett form av säkerhetsbälte för företagsägaren att ingen anställd spenderar dramatiska summor.

Bonus, cashback och andra förmåner

Många kreditkort har någon form av förmånsprogram såsom cashback, rabatter eller bonusar. Detta erbjuder även vissa företagskort.

Dessa bonusar är grymma att utnyttja, då många av kostnaderna som går genom ett företagskort är oundvikliga. Det kan vara kontorsmaterial, abonnemangsavgifter eller räkningar.

Även om bonusen är en tiondels procent, så gör det stor skillnad för företagets sammanlagda utgifter.

Anställda slipper utlägg

Den andra stora fördelen är att slippa utläggshantering. Utläggshantering är inte bara en huvudvärk för den anställda som ska hålla kvar på kvitton och kostnader. Det blir också onödig tid för den som sysslar med bokföring.

Har alla anställda som behöver köpa saker i tjänsten ett företagskort kan mycket tid sparas. Den tiden kan läggas på produktivitet istället för administration, och ge företaget större lönsamhet på det hela taget.

Slipp otrevliga överraskningar

Ett företagskort ger en bra översikt över företagets ekonomi. Oavsett om det rör sig om inhandling av fredagsfika eller en ny dator är det alltid bra att vara beredd på det utgifter som företaget haft.

Med en traditionell utläggshantering kan utgifter vara svåra att budgetera för och kontrollera. Med ett företagskort kommer alla utgifter istället in till samma kanal.

Mynt hjälper dig med företagsekonomin

När ekonomin behöver en extra boost finns vi här - vi på Mynt täcker alla företagets kreditbehov. Vi erbjuder företagslån, fakturabelåning och checkkredit, och snart även företagskort.

Ring oss på 010 198 0300 eller mejla på info@mynt.se, så guidar vi dig genom din potentiella företagsfinansiering.