Säkerhet framför allt

Vi på Mynt tar säkerhet på största allvar. Mynt är ett registrerat e-pengar institut under Finansinspektionen och följer de höga krav för att upprätthålla licensen. Tillsammans med VISA ser vi till att all information och data är i säkert förvar.

airplane mynt system on phone receipt

Mynt och Visa

Under 2021 ingick Mynt ett samarbete med Visa, och vi är stolta över att kunna kalla oss för Visa Principal Member. Det innebär bland annat att vi ställer ut våra egna kort och att vi ännu bättre kan skräddarsy vårt erbjudande för våra kunder. Ett förtroende vi tar på största allvar.

visa logo on background

Allmänt om säkerhet på internet

Både du som kund och vi på Mynt ansvarar för att personlig information inte används på fel sätt. Du behöver se till att dina digitala enheter som datorer, telefoner och surfplattor är skyddade, men också att du använder dina personliga uppgifter på ett säkert sätt.

Kort, mobil och dator med lösenord är värdehandlingar som du ska förvara så att de inte är åtkomliga för andra. Låna inte ut dessa värdehandlingar till någon, inte ens till dina närmaste.

Kontrollera att ditt uppdrag stämmer innan du signerar BankID

Du får alltid information om vad du signerar i BankID-appen när du ska godkänna med din pinkod. Det är viktigt att kontrollera att informationen stämmer med det uppdrag du lagt i appen eller internetbanken.

Använd program för virusskydd

Om din dator "smittas" av datavirus löper du inte bara risken att förlora viktig information eller att obehöriga kan komma åt den. Viruset kan också medföra stora kostnader för att återställa datorutrustningen i fungerande skick.För att minska riskerna för detta bör du se till att din dator har ett virusskydd. Vi rekommenderar dig att använda ett antivirusprogram som fortlöpande uppdateras.

Kontrollera att kommunikationen är säker

Innan du lämnar personuppgifter eller annan viktig information på nätet, bör du kontrollera att det är en säker, krypterad, anslutning.

Detta kan du se på följande sätt:

Att det finns ett hänglås i det nedre högra hörnet på din datorskärm eller att webbadressen börjar med "https".

  • Lämna bara ifrån dig din digipasskod eller lösenord om din webbläsare visar på en krypterad anslutning (hänglås-symbol i webbläsaren eller adressen börjar på https://).
  • Uppge inte person-, kredit-, bankkorts- eller kontonummer på en webbplats som inte är säker.
  • Glöm inte att logga ut – både från de webbplatser och den dator som du har besökt.

Var försiktig med okända länkar och bifogade filer

  • Tänk efter innan du öppnar länkar som är okända för dig.
  • Var försiktig med bifogade filer i e-postmeddelanden och viruskontrollera dem alltid.

Installera en brandvägg

Brandväggar är säkerhetssystem som syftar till att förhindra obehörig åtkomst av information. Att installera en brandvägg minskar risken för obehörigt intrång.Om du använder en fast uppkoppling mot internet kan du utsättas för obehörigt intrång så länge som din dator har kontakt med internet, oftast så länge som din dator är påslagen.

Women in car using Mynt

We’re here to help.

If you want an intro to the our product  we’re happy to help. Just contact us and we will schedule an appointment whenever it suits you.

Kontakta oss