Företagskort med kredit

Vårt företagskort klassas som ett kreditkort, och går därmed att använda på allt från den lokala bygghandeln i Nyköping till hyrbilsfirman i New York. Det kan också laddas med en kredit.

Individual spending limit man holding phone

Hur stor kredit kan vi få?

Hur mycket kredit vi kan erbjuda beror på företagets unika situation. Vi gör en individuell bedömning i varje enskilt fall. Börja med att skapa ett konto här på mynt.com. Därefter görs ansökan om kredit.

credit limit interface

Hur sker återbetalningen med kredit?

I samband med att ni börjar använda er av Mynts kredit så görs en koppling till ert bankkonto med autogiro. Allt ni spenderar under månaden dras sedan automatiskt 1-3 dagar in på nästkommande månad. Allt sker automatiskt så att ni inte behöver oroa er för att pengarna ska ta slut på kontot. Ni kan även välja att återbetala summan var fjortonde dag.

website platform interface graph showing spend analytics

Kredit på kontonivå

Med Mynt är krediten på kontonivå och inte specificerad till varje enskilt kort. Det innebär att alla användare företaget delar på samma kreditlimit. För att begränsa hur mycket varje anställd kan handla för kan man ställa in individuella köpgränser på varje enskilt kort.

Kredit med top-up

För att säkerställa att det alltid finns pengar på kontot går det att aktivera automatisk påfyllning av kontot, så kallad auto top-up. Om en enskild användare behöver handla för mer än tänkt, är det även enkelt att ändra köpgränsen på användarens kort.

Ansök om kredit hos Mynt

Börja med att skapa ett konto här på mynt.com. Därefter görs ansökan om kredit. Vill man öka sin limit om det visar sig att den nuvarande är för låg, går det även att ansöka om det. Det går snabbt att skicka in en ansökan, och vi återkommer med beslut oftast samma dag.

Vanliga frågor och svar om kredit

Vad är skillnaden på kontokredit och kortkredit?

Kortkredit är knuten till ett specifikt kreditkort, medan en kontokredit är knuten till ett bankkonto. På Mynt erbjuder vi kontokredit.

Vad kostar kredit hos Mynt?

Om ni vill återbetala krediten månatligen är kostnaden satt baserat på den kreditlimit ni har. Kostnaden är 0,25% oavsett belopp. Avgiften är alltid minst 180 kr.

Om ni exempelvis har 100 000 kr i kreditlimit betalar ni 250 kr i månaden.

Ni kan även välja att återbetala krediten var fjortonde dag. Då kan ni ansöka om en kredit upp till 100 000 kr och den är då kostnadsfri.

Läs mer om kostnaden för kredit här

Vem har betalningsansvar vid kredit för företag?

Med Mynt ligger betalningsansvaret på företaget, och inte på den enskilde anställda.

Mynt är till för alla typer av företag

Integrerat med bokföringen

Enkel utgiftshantering

Fysiska och virtuella kort

Se transaktioner i realtid

Kredit

Individuella köpgränser

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i våra Användarvillkor.