Kreditkort för företag

Vårt företagskort klassas som ett kreditkort, och går därmed att använda på allt från den lokala bygghandeln i Nyköping till hyrbilsfirman i New York. Det kan också laddas med en kredit.

Individual spending limit man holding phone

Hur stor kredit kan vi få?

Hur mycket kredit vi kan erbjuda beror på företagets unika situation. Vi gör en individuell bedömning i varje enskilt fall. Börja med att skapa ett konto här på mynt.com. Därefter görs en ansökan om kreditkort för företag.

credit limit interface

Hur sker återbetalningen med kredit?

Om ni väljer att betala tillbaka krediten varannan vecka så görs en koppling till ert bankkonto med autogiro. Allt sker automatiskt så att ni inte behöver oroa er för att pengarna ska ta slut på kontot. Vill ni ha en månadsfaktura och möjlighet att betala av delar av beloppet så får ni en faktura med 10 dagars betalningstid. Minsta betalbara beloppet är 10% av er kreditlimit.

website platform interface graph showing spend analytics

Kredit på kontonivå

Med Mynts kreditkort för företag är krediten på kontonivå och inte specificerad till varje enskilt kort. Det innebär att alla användare på företaget delar på samma kreditlimit. För att begränsa hur mycket varje anställd kan handla för kan man ställa in individuella köpgränser på varje enskilt kort.

Kredit med top-up

För att säkerställa att det alltid finns pengar på kontot går det att aktivera automatisk påfyllning av kontot, så kallad auto top-up. Om en enskild användare behöver handla för mer än tänkt, är det även enkelt att ändra köpgränsen på användarens kort. Alla pengar är alltid skyddade av statlig insättningsgaranti.

Ansök om kredit hos Mynt

Börja med att skapa ett konto här på mynt.com. Därefter görs ansökan om kredit. Vill man öka sin limit om det visar sig att den nuvarande är för låg, går det även att ansöka om det. Det går snabbt att skicka in en ansökan, och vi återkommer med beslut oftast samma dag.

Kostnad för kredit

På Mynt kan du välja mellan olika sätt att få tillgång till kredit. Välj mellan att betala tillbaka den varannan vecka eller månatligen.

Betalsätt

Månadskostnad

Autogiro (varannan vecka)
59 kr
Hela beloppet återbetalas automatiskt varannan vecka
Faktura (månadsvis)*
59 kr + 0,45% av utnyttjat belopp
Med möjlighet att delbetala

*Vid återbetalning månadsvis via faktura har ni möjlighet att dela upp fakturan. Minsta belopp som måste betalas är 10% av er kreditgräns. Räntan på överskridande belopp är 1,95% per månad. En månadsavgift tillkommer på 59 kr + 0,25% av utnyttjat belopp.

Vanliga frågor och svar om kredit

Vad är skillnaden på kontokredit och kortkredit?

Kortkredit är knuten till ett specifikt kreditkort, medan en kontokredit är knuten till ett bankkonto. På Mynt erbjuder vi kontokredit.

Vad kostar kredit hos Mynt?

Kostnaden av krediten beror på vilken betaltid som ni önskar ha.

Vid återbetalning månadsvis via faktura har ni möjlighet att dela upp fakturan. Minsta belopp som måste betalas är 10% av kreditgränsen. Räntan på resterande belopp är 1.95% per månad. En fakturaavgift tillkommer på 59 kr per månad, samt en avgift på 0.45% av den utnyttjat belopp.

Ni kan även välja att återbetala krediten var fjortonde dag. Hela beloppet återbetalas då automatiskt via autogiro varannan vecka och månadskostnaden är 59 kr.

Läs mer om kostnaden för kredit här

Vem har betalningsansvar vid kredit för företag?

Med Mynt ligger betalningsansvaret på företaget, och inte på den enskilde anställda.

Mynt är till för alla typer av företag

Integrerat med bokföringen

Enkel utgiftshantering

Fysiska och virtuella kort

Se transaktioner i realtid

Kredit

Individuella köpgränser

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.