Ränta på företagslån

womanPaper

När man tar ett företagslån får man i de flesta fall betala ränta till den part som lånat ut pengarna. Räntan är normalt den största kostnaden associerat med ett företagslån, men det kan också förekomma andra avgifter. Ibland talar man om effektiv ränta, det är ett begrepp som ska avspegla den faktiska räntan, när även övriga avgifter räknats in.

Räntan på ett företagslån anges ofta som en månadsränta och ibland som en årsränta, och det är viktigt att komma ihåg om man jämför. Behövs företagslånet under flera år, kan det vara värt att förstå vad årsräntan för lånet är, och behövs finansieringen under en kortare period, tex några månader, är det viktigast att förstå vad totalkostnaden blir för att låna under den perioden. Det är vanligt att längre lån, med lägre ränta, ofta istället har högre kostnader för att lösa lånet i förtid.

Vad avgör räntan?

Räntan på ett företagslån avgörs till stor del av risken. Till skillnad från tex ett bostadslån har företagslån, speciellt när det gäller mindre företag, en mycket större osäkerhet och ofta finns inga säkerheter. Företagets omsättning, historik, tillgångar såsom tex fastigheter och rating är viktiga parametrar som får stor betydelse för räntan. Normalt kan ett företagslån variera från lite mer än ett fastighetslån, tex 3%, för mycket stabila företag med stora tillgångar, till upp till 20% per år, för mindre företag med stor risk och högre belåning.

Kontaktperson
Mobilnummer
Företagsnamn
E-postadress
Jag godkänner Mynt
integritetspolicy
Ni kan även nå oss på direkt på 010 198 0300

Vill du bli uppringd?

Vi är här för att svara på dina frågor

Fyll i formuläret om du har några frågor så återkommer en hanläggare till dig inom kort.

guaranteedWomanWorker
Alltid pris- och nöjdhetsgaranti!
guaranteedManBarber
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, marknadsföra oss bättre och förenkla vår tjänst. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i vår
Integritetspolicy.