Företagslån

Företagslån är ett snabbt sätt att finansiera ditt företag. Vi vill gör det så lätt och flexibelt som möjligt.
hpComputerBlurred
Vad är ett företagslån?
Ett företagslån är en finansieringsform som företag kan dra nytta av för att få tillgång till likviditet under en förutbestämd period. En långivare, ofta en bank eller annat finansiellt institut, erbjuder pengar som en klumpsumma med en återbetalningsplan som bestäms i förväg. Företagslån kan vara strukturerade på många olika sätt. Gemensamt är att man för det mesta betalar tillbaka hela eller delar av lånet i flera mindre amorteringar över dess löptid och att man betalar en ränta eller avgift under hela perioden.
Traditionella sättet att ansöka om en företagslån.
Traditionellt sett kontaktar man en bank eller andra finansiella bolag och ansöker om ett lån. Det brukar innefatta ett eller flera personliga möten, affärsplaner och budgetar samt en slutlig subjektiv bedömning av företaget och dess ledning. Det gör att det ofta kan ta lång tid, mellan tre till sex veckor tills pengarna betalas ut. Om man blir godkännd.Traditionella företagslån kan ofta ha en uppläggningsavgift, en limitavgift (fast tickande avgift) och en avgift för återbetalning i förtid (om det är tillåtet) som sammanlagt gör att helhetskostnaden kan bli högre än bara räntanDet är även viktigt att tänka på att inte ta emot mer pengar än man behöver. Det kan låta som ett lyxproblem, men tänk på det såhär: om du tar ett stort lån på ett högre belopp än vad du egentligen behöver kan det kännas tryggt, men du betalar också avgifter på det stora beloppet. Det gör att lån kan bli väldigt dyrt i slutändan om du inte i förväg vet precis hur mycket pengar företaget kommer behöva.
På Mynt är vi lite annorlunda.
Vi på Mynt har vi gjort finansiering flexiblare och enklare. Man ska bara betala för det man faktiskt använder och upplägget ska vara satt därefter. Vi har därför vänt på steken: vi räknar ut hur mycket vi kan erbjuda ditt företag, sen gör du fritt uttag från den potten allt eftersom du behöver pengar. Du återbetalar dina uttag när företaget tjänar in pengarna igen. Du betalar därför bara för de pengar du använder. Inga uppläggningsavgifter, limitavgifter, eller kostnader för förtidsinlösen. Vi kallar det för en flexibel checkkredit.På Mynt tycker vi även att villkoren ska spegla företagets prestation. Går det hyggligt bra för företaget ska man då också lätt kunna få tillgång till lån på rättvisa och schyssta villkor. Därför jobbar vi helst med uppdaterade siffror genom våra kopplingar till bank eller bokföring. Desto mer information vi får tillgång till, desto bättre villkor vi kan erbjuda. Mynt kombinerar hög teknologi med sunt förnuft för att skapa ett bättre finansiellt alternativ.
Läs mer om relaterade ämnen
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, marknadsföra oss bättre och förenkla vår tjänst. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i vår
Integritetspolicy.