Upsales om Mynt: “Smidigt för alla på företaget – och används just därför”

June 9, 2022

Upsales använder Mynt för att det ska vara lika smidigt för alla på företaget att göra företagsköp.

Upsales har använt Mynts kortlösning sedan hösten 2020. I ett möte tillsammans med Elin Lundström, berättar hon att Upsales tidigare samarbetat med utländska leverantörer, men som inte gått ihop med svenska bokföringsregler. I vissa fall har det varit en bra lösning för användaren, men saknat viktiga funktioner för ekonomiavdelningen eller redovisningsbyrån.

“När man jobbar med bokföring är allt antingen rätt eller fel. Därmed är det viktigt att det inte blir fel. Det finns många bra internationella lösningar, men där Sverige hamnar i kläm. Vi måste redovisa allt i detalj och det kommer vi aldrig undan. Men går att göra smidigt – och upplever vi med Mynt”, säger Elin Lundström.

Smart företagskort med genomtänkt flöde

Mynts ambition är att det ska vara enkelt och tidseffektivt för alla på företaget att göra köp och utlägg. Med en koppling till företagets bokföringssystem kan man enkelt följa företagets köp och utlägg i realtid. Produkten är framtagen för användaren att ta sig genom processen med 3 steg: göra köpet, betala direkt eller senare – fota kvittot i appen – köpet bokförs direkt!

“Mynt har ett genomtänkt flöde. Våra medarbetare får en notis om att fota kvittot direkt efter köpet. Tidigare har de väntat med att lämna in kvitton till slutet av månaden och ibland i över ett halvår. Vi upplevde att det fanns en viss oro eller rädsla att göra fel vid rapportering av kvitton, vilket resulterade i att många sköt på processen”, säger Elin Lundström och fortsätter:

“Det satte ekonomiavdelningen i situationer som innebar mer arbete för oss. Nu är tröskeln för att rapportera kvitton lägre, samtidigt som vi kan se alla köp i realtid och löpande under månaden – nu har jag koll!

Om Mynt

Mynt automatiserar bokföringen och erbjuder smarta företagskort som interagerar dina köp med ditt bokföringssystem direkt. Ge ut kort till dina anställda med individuella köpgränser och ha koll på företagets inköp och utlägg i realtid – allt på ett ställe!

Kvittohantering med realtidskoppling till bokföringssystem
Analysera företagets inköp i realtid
Köp först – betala senare utan extra kostnad
Kom igång med Mynt!

>> Boka demo