När ska man välja lån och när ska man välja fakturafinansiering?

August 11, 2022
Ibland kan det vara svårt att skilja på olika typer av finansiering och det finns många lösningar på marknaden.

1. Ditt företag tar betalt med kort och behöver ett tillfälligt lån - Företagslån

Om din verksamhet tar betalt med kort eller direktbetalning är företagslån det naturliga alternativet för finansiering. Ett företagslån är okomplicerat och betalas normalt ut direkt med en avbetalning om 6-18 månader. Tänk på att gärna välja ett lån som du kan betala tillbaka utan kostnad. Det är sunt att inte ha lånet längre än nödvändigt för att undvika onödiga kostnader.

2. Tar betalt med faktura och behöver ett tillfälligt lån – Fakturalån

Tar du betalt med faktura och behöver tillfälligt kapital för att växa kan du utvärdera både företagslån eller fakturabelåning. Mynts tjänst för fakturalån är ett smidigt sätt att belåna redan skickade fakturor och direkt ge tillgång till kapital. Med Mynts tjänst kan du få 100% av beloppet på en redan skickad faktura utbetalat direkt. Då säkerheten är högre i ett fakturalån är avgiften lägre än vid ett företagslån.

3. Tar betalt med faktura och behöver en långsiktig finansiering för att förbättra kassaflöde – Fakturaköp

Om ditt företag normalt fakturerar sina kunder och har problem med kassaflöde för att växa kan det vara ide att titta på en mer permanent lösning för att förbättra kassaflödet. Fakturaköp kan användas för en delmängd eller all fakturering. Det ger möjlighet att få ut kapital direkt när fakturan skickas istället för när slutkunden betalar. På så sätt kan ditt företag snabbare betala av kostnader i samband med ett projekt och snabbare ställa om fokus på nya projekt. Med fakturaköp kommer slutkunden att betala fakturan till den som köpt fakturan. Det är givetvis viktigt att kundrelationen är så bra som möjligt och om detta påverkar på ett positivt eller negativt sätt. Med Mynt får fakturan ett snyggt och proffsigt utseende som värnar om kundrelationenen. Hos Mynt har fakturaköp den lägsta avgiften av alla finansieringsformer.

Ants Tech Recruiters om tillväxten och förenklad ekonomi med Mynt

Ants Tech Recruiters om tillväxten och förenklad ekonomi med Mynt

March 29, 2023
Ants Tech Recruiters skaffade Mynt, vilket har förenklat både för bolaget och för dess anställda. 
Företagskort i framtiden

Företagskort i framtiden

October 17, 2022
I takt med att allt fler sorters företagskort finns tillgängliga på marknaden kan man börja undra hur dessa kan komma att se ut i framtiden.
 Att tänka klimatsmart på arbetsplatsen

Att tänka klimatsmart på arbetsplatsen

October 14, 2022
I takt med att klimatkrisen har blivit en viktig fråga i världen så är det viktigt att veta vad man kan göra från kontoret för att värna om klimatet.