Vad kostar egentligen företagslån?

July 30, 2020

Det är viktigt att vara medveten om vad man skriver upp sig på innan man signerar ett lån.

Att söka lån för sitt företag är ett stort steg. Som följd känns det ofta läskigt - och det är inte konstigt. Olika långivare erbjuder väldigt olika villkor, även om det till synes är samma pengar man får ut när man signerar.

Det finns ett par väldigt viktiga aspekter att tänka på: 1. ränta, 2. villkor vid förtida inlösen, 3. övriga avgifter som kan tillkomma.

Viktigaste villkoren att tänka på

Ränta. Ränta uttrycks och beräknas på olika sätt av olika långivare. Vissa talar månadsränta, andra pratar om fast avgift, och vissa pratar bara om total återbetalning. Hos vissa betalar man all avgift under första månaderna och sen amortering, medans hos andra betalar man samma fasta amortering och avgift varje månad.

Villkor vid förtida inlösen. Det är viktigt att känna till vad som gäller om man vill lösa ett lån i förtid. Hos vissa behöver man betala en straffavgift, hos andra är det helt flexibelt. Om betalplanen är upplagd så att man endast betalar avgift första månaderna betyder det att det i praktiken inte finns någon vits med förtida inlösen då man redan har betalat för hela lånets löptid.

Övriga avgifter. Det finns fler avgifter för lån än bara räntan, vilket ibland kan bli en otrevlig överraskning. Utöver räntan kan kostnader läggas till för avier, tidig avbetalning och uppläggningsavgifter. Det kan i vissa fall även tillkomma påminnelse- eller förseningsavgifter, om avbetalningarna inte skulle komma in i tid. Var därför uppmärksam på tilläggskostnader; en billig ränta innebär inte alltid ett billigt lån. Alla tilläggskostnader finns att hitta i lånets villkor.

Så funkar företagslån hos Mynt

På Mynt erbjuder vi en väldigt flexibel kredit för att passa alla typer av bolag. Vi jobbar för full transparens och enklaste möjliga villkor.

För varje påbörjad månad betalar en del avgift och en del amortering som framgår av kredit offerten innan man skriver på. Lån amorteras vanligtvis linjärt över lånets löptid. Man kan när som helst lösa ett lån i förväg och då endast betala för de månader man har haft lånet.

Signering sker helt digitalt med mobilt BankID och löpande återbetalningar sker vanligtvis supersmidigt via autogiro vilket minskar det manuella arbetet man behöver göra. Vi kan även erbjuda automatisk bokföring om man använder sig av en av de bokföringssystem vi har partnerskap med.

Se vår hemsida för mer information eller tveka inte att kontakta oss på 010 198 0300 eller mejla oss på info@mynt.se för att veta vad ett lån hos oss skulle kosta för dig och ditt företag.