Vad gör ett företagslån bra

January 22, 2021

Det finns otaliga företagslån att välja på, men den lägsta räntan innebär inte alltid det bästa lånet. I det här blogginlägget diskuterar vi de andra aspekterna som är värda att tänka på.

Ett bra företagslån har ett bra pris, den delen är ganska självklar. Det finns dock fler aspekter att ta i åtanke.

Idag finns det många lån att välja mellan, och det kan svårt att veta vad skillnaden är på bra och dåliga företagslån. Vi har därför listat några saker som du bör leta efter.

Transparens

Det absolut viktigaste en långivare kan erbjuda är transparens. Låntagaren borde inte ha några frågetecken kring vad det kommer att kosta eller när det ska betalas inför att lånet tas.

Enbart företag som har dåliga erbjudanden döljer sina avgifter bakom krångliga formuleringar. Är lånet något att ha borde långivaren vara stolt över sin ränta och sina låga avgifter, hellre än att gömma dem.

Personlig service

En bra långivare är inte svår att nå. Kontaktpersonen känner dig och ditt företag, och återkopplar snabbt med relevanta råd.

Din tid är värd mer än att behöva upprepa din affärsplan på nytt varje gång du kontaktar din långivare. På Mynt gör vi vårt bästa för att du ska kunna lägga din tid på det du är bäst på - att driva ditt företag.

Smidig ansökan

Företagslån ska inte vara krångliga. De allra flesta tillförlitliga lån använder idag Bank-ID vid ansökan, vilket gör det lättare för både dig och långivaren.

Självklart är det viktigt långivare är noga med vilka låntagare som godkänns. Det bör dock inte vara en börda för låntagaren att ansöka om ett lån. Ansökningsprocessen ska inte vara så svår att du låter bli att ta lånet.

Flexibilitet

Flexibla villkor innebär att lånet anpassas efter företagets situation. En månad kanske affärerna går jättebra och då finns utrymme i budgeten att betala av extra på lånet. En annan månad kanske oväntade utgifter gör det svårt att följa betalningsplanen.

Långivare som vill att du ska kunna betala tillbaka kommer att möta dig halvvägs. Skillnaden ligger i tankesättet.

Vissa långivare vill ha så mycket pengar så snabbt som möjligt och bryr sig inte om hur det går för företaget. De gör allt för att driva in skulden.

Ett bra långivare har intentionen att ha ett långsiktigt förhållande med företaget. En flexibel återbetalningsplan är bättre om det innebär att företaget överlever.

Mynts schyssta företagslån

På Mynt är vi stolta över våra företagslån. Det finns därför inget att dölja. Läs mer om våra företagslån så ser du snart att vi har schyssta villkor, en enkel ansökningsprocess och en riktigt vass ränta.

Vill du diskutera ditt företags möjligheter? Ring oss på 010 198 0300 eller mejla på info@mynt.se så tar vi det därifrån.