Så kan du förbättra kassaflödet och likviditeten snabbt

April 8, 2019

Hantering av kassaflöde är en ständig kamp för de flesta företagare och speciellt utsatta blir de mindre bolagen.

Hantering av kassaflöde är en ständig kamp för de flesta företagare och speciellt utsatta blir de mindre bolagen. Enligt 2019 Small Business Trends rapport från Guidant Financial citerades 33 procent av små-företagare som undersöktes att brist på kassaflöde var deras största utmaning. Det spelar ingen roll hur mycket tillgångar du har som företagsägare, utan pengar kan man inte driva sin verksamhet. Utöver att täcka stora återkommande kostnader som lön och hyra måste man också betala företagsskatt, uppfylla leverantörsfakturor och köpa varor och utrustning för att behålla verksamheten.

Ett sätt att förbättra kassaflödet är att experimentera med dina betalningsprocesser. Arbeta med att försöka vänta med betalning för dina inköp utan att vara sen. Se sedan över möjligheten att förkorta tiden det tar att få dina fakturor betalda.

Om du vanligtvis frågar kunder att betala dig inom 30 dagar, till exempel, överväg att klippa det fönstret till 15 dagar. Ett annat sätt kan vara att du ber kunden att betala, till exempel, 20% när arbetet påbörjas och resterande 80% när arbetet är slutfört. Se bara till att du meddelar dina kunder om ändringen före nästa betalningscykel så att de inte blir överraskade eller oförberedda. Kunder förstår ofta den situation som du är i bara de vet vad som gäller.