Nytt löneprogram – Dessa funktioner vill de anställda ha

April 29, 2022

I det här inlägget listar vår gästbloggare Payap funktioner som de anställda kommer att älska.

Lön i Realtid Med data som uppdateras i realtid ser alla anställda direkt vid rapportering hur händelser som exempelvis frånvaro eller semester kommer att påverka ens kommande lön. Man behöver alltså inte vänta på sin lönespec (som ofta kommer bara någon dag innan lönen betalas ut) för att se vad man kommer att få i lönekuvertet. En användare kan lägga in sina planerade semesterveckor redan idag och få en prognos för augusti. Det gör det enklare att planera sin privatekonomi och minskar risken för fel. En funktion som är mycket uppskattad av anställda!

Digitala lönespecifikationer Digitala lönebesked är både säkrare och mer hållbart än mejl och papperskopior. Med interaktiva lönebesked blir det dessutom lättare för användaren att förstå sin lön då man kan klicka sig in på de olika posterna för att se vad som ligger i grund till uträkningen. Ett användarvänligt gränssnitt med pedagogiskt innehåll är vad man som användare förväntar sig i ett modernt lönesystem.

Flexiblare löneutbetalningar De flesta svenskar får lön den 25:e varje månad. I England däremot är det vanligt förekommande att man får lön varje eller varannan vecka vilket kan vara att föredra för exempelvis timanställda. Att bli mer flexibel kring när lönen betalas ut kan ge mer frihet för den anställde och således skapa ett mervärde för företaget. Hur ofta lönen ska betalas ut finns inte reglerat i någon lag utan är upp till varje arbetsgivare.

Molnbaserat Molntjänster är en av de främsta trenderna inom digitalisering och allt fler företag ser sig om efter molnbaserade tjänster. Fördelarna är många; det är enkelt att implementera och man får en modern produkt som löpande anpassar sig till ny teknik och nya behov. Användaren loggar in via sin webbläsare och det spelar ingen roll om man befinner sig på kontoret, hemma eller utomlands.

Payap är ett användarvänligt, säkert och molnbaserat lönesystem. Vi levererar en suverän upplevelse till den viktigaste delen av företaget - de anställda! Vill du testa Payap och funktionerna ovan? Gå in här för att boka en demo!