Mynt växer med nya kollegor

January 29, 2021

På bara ett år har det hunnit hända väldigt mycket för Mynt. Nya kunder, nytt kontor, ny hemsida och nya anställda. Två av våra nya stjärnskott är Victoria Starberg och Jakob Halldin.

Det senaste året har varit väldigt oförutsägbart. Riktlinjer, ändrade beteenden och allmän osäkerhet har inneburit många konstiga svängar hit och dit.

Trots det har Mynt växt så det knakar det senaste året. Inte nog med att vi har fått många nya och fantastiska kunder. Vi har dessutom byggt på Mynt-teamet för att kunna möta vår växande kundbas.

Två av våra senaste rekryteringar är Victoria Starberg och Jakob Halldin.

Victoria Starberg - Customer Success

Vi pratade först med Victoria, vår nya stjärna inom Customer Success. Vad innebär det egentligen?

“Jag har direktkontakt med kunder, så jag sitter med kreditbeslut och tar hand om kunder som kommer in. Jag håller fortfarande på att lära mig exakt vad jobbet innebär, jag har bara varit här i två veckor”.

Vi fattar! Det tar ett tag att vänja sig. Vad gjorde du innan du kom till Mynt?

“Jag har precis pluggat klart, så jag kommer direkt från Lund där jag pluggade nationalekonomi i fyra år. Vid sidan av plugget jobbade jag extra på Ikano bank med privatkunder”

Företagslån är alltså nytt för dig, vad spännande! Hur kommer det sig att du hamnade hos oss?

“Egentligen kom jag nog hit lite på ett bananskal. Jag började plugga en master i Amsterdam, men det kändes inte rätt. Då hoppade jag av och började leta jobb. Jag sökte hur många som helst på grund av pandemin, och på Mynt fick jag ett sådant otroligt härligt bemötande. Så det är tillfälligheter som gjorde att jag hamnade här, men jag valde det för att jag togs så väl emot”

Vad kul att höra! På ämnet saker som är kul att höra - har du någon fun fact om dig själv?

“Oj, det är svårt att komma på såhär på plats. Jag är norsk, egentligen. Och jag älskar dåliga reality-serier, typ Selling Sunset eller Bling Empire på Netflix!”

På ett liknande tema, vad skulle du säga är det värsta ekonomiska beslutet du tagit?

“Ganska många, jag har inte alltid varit så bra på att hålla pengar privat. Jag hade CSN när jag pluggade, och eftersom jag är norsk fungerade det lite annorlunda. Man får hela terminens CSN utbetalt direkt i början av terminen. Så då kände jag mig alltid jätterik, och gjorde en hel del dumma beslut. Exempelvis gången när jag köpte tre olika färger av en skomodell jag egentligen inte tyckte om för att det var ta tre betala för två.”

Skor behöver man ju! Stort tack för din tid, Victoria.

Jakob Halldin - Product Designer

Nästa anställde vi har turen att prata med idag är Jakob. Vad gör du på Mynt?

“Min roll på Mynt är som Product Designer vilket innebär utveckla Mynts produkter, dels att de rent estetiskt ser bra ut men också att produkterna fungerar på så sätt att de är enkla att använda för kunderna.”

Spännande! Vad gjorde du innan du kom till oss?

“Jag har studerat civilingenjör i Uppsala och har specialiserat mig inom människa-datorinteraktion. Har alltid varit intresserad av användningen av tekniken, hur gör vi den tillgänglig på bästa sätt med design och funktion som underlättar användandet. Under studietiden har jag också drivit företag med fokus på produkt och design.”

Det låter som att du har mycket på gång! Hur hittade du till Mynt?

“Jag hittade annonsen via Mynts hemsida och fastnade för att det är ett företag i tillväxtfas med mycket fokus på produkten. Det är superspännande att vara med tidigt och skapa en häftig produkt.”

Då har du definitivt hamnat på rätt ställe. Har du en fun fact att bjuda på?

“Jag väger mina kaffebönor varje morgon för att få rätt förhållande mellan kaffe och vatten. Kvarn och våg följer även med mig på resor, det har blivit en vana.”

Det märks att du har koll på kaffe! En sista fråga innan vi släpper dig, vad är det sämsta ekonomiska beslut du tagit?

“Haha, svårt! Kanske när jag för ett tag sedan hittade en anteckning i mobilen från 2012 där det stod att jag borde köpa aktier i Tesla. Något som tyvärr inte hände…”

Alltid lätt att vara efterklok! Tack för din tid, Jakob.

Går du i anställningstankar?

Mycket står på spel vid en expansion, och det kan kännas läskigt. Det är dock viktigt att komma ihåg att satsningar inte bara innebär risker, utan även möjligheter.

På Mynt älskar vi att hjälpa företag att ta det första steget. Vill du diskutera ditt företags möjligheter? Tveka inte - ring oss på 010 198 0300 eller mejla till info@mynt.se, så tar vi det därifrån.