Företagsevent i höst du inte borde missa!

September 2, 2022

Den bästa källan för inspiration kan komma från ett spännande företagsevent.

Det är alltid givande att hålla föredrag och interna möten för företagets utveckling, men ibland behöver man något mer som tillför. Den bästa källan för inspiration kan komma från ett spännande företagsevent eller mässa! Det kan också vara ett perfekt tillfälle att mingla och skapa nya kontakter. Vem vet, kanske blir det ett framtida samarbete?

Så vad finns det för event i höst man bör veta om? Det finns faktiskt en hel del - och oroa dig inte, det finns fortfarande tid att anmäla sig.

Stockholm Design Week - September 5-11

Ett event som många längtar efter varje år. Skandinavisk design är alltid huvudfokus för eventet, och under veckan riktar man uppmärksamheten mot både välkända svenska designers men också nya stjärnor inom design. Designevenemang kommer att ske på flera platser över hela Stockholm, på gallerier, showrooms museer och kulturinstitutioner. Några av många företag som kommer delta

Om man är verksam inom design eller bara är intresserad av ett samarbete med någon av de 67 deltagarna så är det här ett perfekt tillfälle för dig!

Ekonomi & Företagsmässan i Kista - September 28-29

Kanske det största eventet i Sverige för alla företagare och entreprenörer! På den här mässan får du möjligheten att ta del av ett 40-tal kostnadsfria föreläsningar om bl.a ekonomi, ledarskap och entreprenörskap. Du får även ta del av de senaste nyheterna inom skatt, moms, omvärldsbevakning etc. Förra året hade mässan nära 3000 besökare, så det är väl värt ett besök bara för att mingla med likasinnade inom flera olika branscher. I år kommer det finnas ca 80 utställande organisationer (och Mynt kommer vara en av dem!).

Detta skapar ett fantastiskt tillfälle att nätverka med personer som är verksamma inom samma bransch.

LLB Mässan i Stockholm – October 4-6

LLB (Ljud, Ljus och Bild) är en svensk branschorganisation för upplevelseteknik som grundades 1990. Det är en organisation för verksamma företag i Sverige som erbjuder och levererar utrustning och tjänster inom ljud, ljus och bild för scen, konferens, broadcast, multimedia, IT samt musikinstrument.

LLB-mässan har hållits vartannat år sedan 1991. På plats brukar det finnas ca 100 utställare och mässan besöks varje gång av upp till 6 000 professionella användare, konsulter och inköpare av ljud-, video-, ljus-, scen-, konferens- och medieteknik samt personer från produktionsbolag , musikbranschen, eventföretag, skolor/utbildning etc. På mässan kommer du kunna ta del av en mängd olika aktiviteter, men också ett stort program av intressanta seminarier inom ämnesområden som kan vara av stort intresse för dig som jobbar inom till exempel nöjesindustrin.

Web Summit i Lissabon - November 1-4

En av de största internationella eventen inom tech för alla nystartade företag och startups. Web Summit håller event över hela världen varje år, och ger en chans för nya företag samt etablerade att visa upp sig.

Eventet i Lissabon har hållits varje år sedan 2016 och besökarna blir allt fler varje gång- i år väntas det komma ca 70 000 besökare, så det är ett perfekt tillfälle för networking. Eventet har hyllats av bl.a The Guardian och The Financial times och har kallats “the world’s largest tech conference”.